Mancaruri cu Carne

Steak cu sos de avocado

„Steak cu sos de avocado” este o rețetă delicioasă ce combină fileul de vită prăjit cu un sos cremos de avocado. Pentru sos, se folosesc avocado, usturoi, ceapă, coriandru, piper verde, ulei de măsline, suc de lămâie și condimente. Carnea se frige și se servește cu generozitate cu sosul de avocado. Aceasta este o opțiune savuroasă și sănătoasă pentru o masă specială.

INGREDIENTE

  • filet de vită – 500 g
  • sare, piper negru proaspăt măcinat 6

 

PENTRU SOUS

  • ceapa – 1/4 buc.
  • buchet mare de coriandru – 1 buc.
  • piper negru proaspăt măcinat – 1/4 linguriță
  • jumătate de lămâie
  • avocado mare – 2 buc.
  • piper verde dulce – 1 buc.
  • ulei de măsline – 4 linguri l.
  • sare – 1 linguriță
  • usturoi – 2 cuișoare

 

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți sosul. Spălați avocado, curățați-l, tăiați-l pe lungime în două jumătăți și scoateți groapa. Curățați usturoiul și ceapa, scoateți semințele din ardeiul gras. Clătiți și uscați coriandru, lăsați doar frunzele (fără ramuri). Se pun într-un bol uleiul şi rozmarinul măcinat şi se lasă 30 de minute. Între timp, se pune o oală cu apă pe foc şi când aceasta începe să fiarbă se adaugă feliile de şuncă timp de 1 minut, după care se scot, se lasă la scurs şi se presară cu puţin piper.

2. Puneți avocado, cățelele de usturoi, piperul, frunzele de coriandru, un sfert de ceapă într-un blender, stoarceți sucul de lămâie, adăugați ulei de măsline, sare și piper. Se face piure până se omogenizează. Încercați, sare dacă este necesar. Muşchiuleţul de porc se spală şi se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Se bagă alternativ pe beţele de frigărui bucăţile de carne (o felie de muşchi, o felie de şuncă) şi de usturoi, apoi se presară sare, piper şi oregano.

3. Uscați muschiuletul cu un prosop de hârtie și apoi tăiați-l în felii groase de 1,5 – 2 cm. Se condimentează cu sare, piper și se lasă câteva minute să „odihnească” carnea. Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie încinsă şi se prăjesc câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se servesc imediat şi se ornează cu frunzuliţe de rozmarin.

4. Pentru a servi, așezați carnea prăjită pe o farfurie și condimentați cu generozitate cu sos de avocado.