Dulciuri de Casa

Retete de Brioșe

INGREDIENTE

  • Făină – 200 g
  • Fructe – 150 g
  • Zahăr – 130 g
  • Unt (la temperatura camerei) – 80 g
  • Smântână – 140 g
  • Ouă – 2 buc.
  • Esență de vanilie / Extract de vanilie – 1 lingurită
  • Praf de copt – 5 g
  • Coaja de la o lămâie
  • Sare – ½ linguriță

 

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un bol se bate untul la temperatura camerei circa 3-5 minute, dupa care se adaugă zahărul și se bate încă 5 minute.
  2. Ulterior înglobăm câte un ou și se amestecă după fiecare până se obține o compoziție omogenă.
  3. Compoziția obținută o combinăm cu smântână, esenta de vanilie, sare și coaja de lămâie.
  4. Într-un bol separat îmbinăm făina și praful de copt. După care se adaugă în compoziția obținută anterior și se amestecă până la obținerea unei mase omogene.
  5. Formele pentru brioșe se ung cu unt după care se umple ½ din formă cu aluat, se pun fructele și se mai toarnă puțin aluat astfel încât să fie umplut ¾ din formă.
  6. În cuptor preâncălzit la temperatura de 175°C se lasă pentru 20-25 min. Ulterior verificăm dacă brioșele sunt coapte bine cu o scobitoare, pentru aceasta înserăm scobitoarea în brioșă și o scoatem – dacă scobitoarea este uscată atunci sunt gata, dacă rămâne aluat atunci le mai lăsați pentru citeva minute la cuptor.