INGREDIENTE
- Făină – 200 g
- Fructe – 150 g
- Zahăr – 130 g
- Unt (la temperatura camerei) – 80 g
- Smântână – 140 g
- Ouă – 2 buc.
- Esență de vanilie / Extract de vanilie – 1 lingurită
- Praf de copt – 5 g
- Coaja de la o lămâie
- Sare – ½ linguriță
MOD DE PREPARARE
- Într-un bol se bate untul la temperatura camerei circa 3-5 minute, dupa care se adaugă zahărul și se bate încă 5 minute.
- Ulterior înglobăm câte un ou și se amestecă după fiecare până se obține o compoziție omogenă.
- Compoziția obținută o combinăm cu smântână, esenta de vanilie, sare și coaja de lămâie.
- Într-un bol separat îmbinăm făina și praful de copt. După care se adaugă în compoziția obținută anterior și se amestecă până la obținerea unei mase omogene.
- Formele pentru brioșe se ung cu unt după care se umple ½ din formă cu aluat, se pun fructele și se mai toarnă puțin aluat astfel încât să fie umplut ¾ din formă.
- În cuptor preâncălzit la temperatura de 175°C se lasă pentru 20-25 min. Ulterior verificăm dacă brioșele sunt coapte bine cu o scobitoare, pentru aceasta înserăm scobitoarea în brioșă și o scoatem – dacă scobitoarea este uscată atunci sunt gata, dacă rămâne aluat atunci le mai lăsați pentru citeva minute la cuptor.