Aperitive festive

Reteta Vol-au-vent cu somon

Vol-au-vent-urile cu somon sunt un aperitiv rafinat și savuros, ideal pentru ocazii speciale. Aceste plăcinte pufoase umplute cu un amestec delicios de somon și ouă vor aduce un plus de eleganță mesei tale.

Ingrediente

  • 250 g somon conservat
  • 3 ouă
  • Aluat foietaj
  • Hrean (după gust)
  • Verdeață (pentru decor)
  • Nucșoară (o vârf de cuțit)
  • Ardei roșu iute (după gust)

Mod de preparare

  1. Întinde aluatul foietaj și taie cercuri. Unge jumătate din cercuri cu gălbenuș de ou. Taie centrul celorlalte cercuri și așază-le peste cele unse. Unge suprafața cu gălbenuș și coace-le la 250 de grade timp de 25-30 de minute.
  2. Zdrobește somonul și amestecă-l cu ouăle fierte tăiate, nucșoara, ardeiul iute și hreanul.
  3. Umple vol-au-vent-urile cu amestecul de somon și decorează cu verdeață.

Poftă bună!