Vinetele la cuptor cu chimen si coriandru sunt o gustare aromata si savuroasa, usor de preparat si plina de savoare datorita mixului de condimente. Perfecte ca aperitiv sau garnitura, aceste vinete incanta prin aroma lor usor picanta si textura frageda.
Ingrediente
- 1 vanata mare
- 5 catei de usturoi, maruntiti
- 2 linguri chimen, macinat
- 2 lingurite ulei vegetal
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita zahar
- 1 fir ceapa verde, taiat marunt
- 1 ardei iute rosu (chili), tocat marunt
Mod de preparare
- Pregatirea cuptorului si a tavii: Preincalziti cuptorul la 180 °C si pregatiti o tava, tapetand-o cu folie de aluminiu pentru a preveni lipirea.
- Pregatirea ingredientelor: Curatati si tocati marunt usturoiul. Taiati ceapa verde si ardeiul chili in rondele mici.
- Prepararea mixului de condimente: Intr-un bol mic, combinati usturoiul tocat, chimenul macinat, sarea, piperul, zaharul, ardeiul chili si uleiul vegetal. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena, care va aromatiza vinetele.
- Prepararea vinetelor: Taiati vanata pe lungime in doua jumatati egale si asezati-le in tava, cu partea taiata in sus. Introduceti tava in cuptor si lasati vinetele la copt pentru aproximativ 10 minute.
- Adaugarea aromelor: Scoateti tava din cuptor si, folosind un cutit, scobiti usor suprafata fiecarei jumatati de vanata pentru a face loc amestecului de condimente. Distribuiti uniform pasta aromata peste vinete, apoi puneti tava inapoi in cuptor.
- Coacerea finala: Lasati vinetele sa se coaca timp de inca 10-12 minute, pana cand incep sa capete o culoare usor aurie si textura devine frageda.
- Servirea: Scoateti vinetele din cuptor, presarati deasupra ceapa verde tocata si serviti-le calde, ca atare sau ca garnitura.
Poftă bună!