Aceasta tocanita este hranitoare, aromata si ideala pentru un pranz cald si reconfortant. Lintea rosie fierbe repede, iar ardeiul ii adauga gust dulceag si culoare.
Ingrediente
- 200 g linte rosie
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare
- Clateste lintea in apa rece si lasa-o la scurs.
- Intr-o cratita, incalzeste uleiul si caleste ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, pana devin aurii.
- Adauga ardeiul taiat cubulete si gateste 3-4 minute.
- Pune lintea in cratita, adauga apa cat sa o acopere, sare, piper si cimbru. Lasa sa fiarba la foc mediu 20-25 minute, pana cand lintea este moale.
- Daca e nevoie, mai adauga putina apa spre final. Se serveste calda, simpla sau cu o felie de paine rustica.
Poftă bună!