Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Tocanita de linte rosie cu ardei si cimbru

Aceasta tocanita este hranitoare, aromata si ideala pentru un pranz cald si reconfortant. Lintea rosie fierbe repede, iar ardeiul ii adauga gust dulceag si culoare.

Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Clateste lintea in apa rece si lasa-o la scurs.
  2. Intr-o cratita, incalzeste uleiul si caleste ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, pana devin aurii.
  3. Adauga ardeiul taiat cubulete si gateste 3-4 minute.
  4. Pune lintea in cratita, adauga apa cat sa o acopere, sare, piper si cimbru. Lasa sa fiarba la foc mediu 20-25 minute, pana cand lintea este moale.
  5. Daca e nevoie, mai adauga putina apa spre final. Se serveste calda, simpla sau cu o felie de paine rustica.
    Poftă bună!