Legume

Reteta Tocanita de fasole verde cu rosii si usturoi

O reteta traditionala de vara, simpla si plina de gust. Fasolea verde devine frageda si aromata cand este gatita alaturi de rosii si usturoi.

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii mari, bine coapte
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Spala fasolea, curat-o de capete si taie-o in bucati de 3-4 cm.
  2. Caleste ceapa tocata in ulei pana devine aurie.
  3. Adauga usturoiul tocat si fasolea. Gateste 5 minute, apoi pune rosiile taiate cuburi.
  4. Adauga sare si piper si putina apa cat sa acopere legumele.
  5. Lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, aproximativ 25-30 minute. Serveste cu paine sau mamaliga.
    Poftă bună!