Tartele cu avocado si creveti sunt un aperitiv sofisticat si gustos, perfect pentru masa de sarbatoare. Aceste tarte mici, dar savuroase, sunt o combinatie minunata de avocado cremos, branza proaspata si creveti delicati, care vor aduce un plus de rafinament oricarui meniu festiv.
Ingrediente
- 10 tarte (tartalete)
- 120 g branza de vaci cremoasa
- 1 avocado copt
- 20 creveti mici (decorticati)
- 60 g castravete
- Verdeata proaspata (busuioc, patrunjel, marar)
- Condimente dupa gust (sare, piper, usturoi granulat, etc.)
Mod de preparare
- Pregatirea compozitiei de avocado:
Incepeti prin a scoate pulpa din avocado si a o pasa intr-un bol. Adaugati branza de vaci cremoasa si amestecati bine pana obtineti o pasta omogena. Condimentati cu sare, piper si, daca doriti, un praf de usturoi granulat sau alte condimente preferate. Adaugati verdeata tocata marunt (busuioc sau patrunjel sunt optiuni excelente) si amestecati din nou. - Prepararea crevetilor:
Fierbeti crevetii intr-o apa cu sare pana devin roz, apoi ii scurgeti si ii curatati de coaja. Daca sunt mari, ii puteti taia in jumatati sau bucati mai mici, in functie de preferintele dumneavoastra. - Montarea tartelor:
Umpleti fiecare tarta cu amestecul de avocado si branza. Asezati deasupra cateva bucati de creveti si decorati cu feliute subtiri de castravete, pentru un contrast crocant si proaspat. - Servirea:
Aceste tarte pot fi servite imediat sau lasate la frigider pentru 30 de minute, pentru a se intensifica aromele. Sunt ideale ca aperitive elegante pentru masa de sarbatoare sau orice alta ocazie speciala.
Pofta buna!