Aceasta tarta este perfecta pentru orice moment al zilei, combinand ouale pufoase cu legume de sezon intr-un preparat gustos si hranitor. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Ingrediente
- 1 aluat foietaj sau aluat de tarta
- 5 oua
- 200 ml smantana lichida
- 100 g cascaval ras
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mica
- 1 rosie
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei de masline
- Ierburi aromatice (busuioc, cimbru sau oregano)
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 180°C si aseaza aluatul in forma de tarta, intepandu-l usor cu o furculita.
- Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa, ardeiul si dovlecelul taiate marunt, pana se inmoaie usor.
- Intr-un bol, bate ouale cu smantana, sare, piper si ierburile aromatice.
- Adauga legumele calite peste aluatul pregatit si toarna deasupra amestecul de oua si smantana.
- Presara cascavalul ras si feliile de rosii deasupra, apoi coace tarta timp de 30-35 de minute pana devine aurie si ferma.
- Lasa sa se raceasca usor inainte de a portiona.
Pofta buna!