Legume, Mic dejun

Reteta Tartă cu ouă și legume de sezon

Aceasta tarta este perfecta pentru orice moment al zilei, combinand ouale pufoase cu legume de sezon intr-un preparat gustos si hranitor. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj sau aluat de tarta
  • 5 oua
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 g cascaval ras
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • Ierburi aromatice (busuioc, cimbru sau oregano)

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si aseaza aluatul in forma de tarta, intepandu-l usor cu o furculita.
  2. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa, ardeiul si dovlecelul taiate marunt, pana se inmoaie usor.
  3. Intr-un bol, bate ouale cu smantana, sare, piper si ierburile aromatice.
  4. Adauga legumele calite peste aluatul pregatit si toarna deasupra amestecul de oua si smantana.
  5. Presara cascavalul ras si feliile de rosii deasupra, apoi coace tarta timp de 30-35 de minute pana devine aurie si ferma.
  6. Lasa sa se raceasca usor inainte de a portiona.

Pofta buna!