Aceasta tarta impresioneaza atat prin aspectul sau elegant, cat si prin contrastul perfect intre crema acrisoara de lamaie si bezeaua dulce si pufoasa.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 200 g faina
- 100 g unt rece
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1 praf de sare
Pentru crema de lamaie:
- 3 galbenusuri
- 150 ml suc de lamaie proaspat
- 100 g zahar
- 1 lingura amidon
- 50 g unt
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 100 g zahar
Mod de preparare:
- Amesteca faina, zaharul, sarea si untul pana obtii un aluat sfaramicios, apoi adauga oul. Framanta usor si lasa la frigider 30 min.
- Intinde aluatul in tava si coace-l 15 minute la 180°C.
- Intre timp, prepara crema: pune la foc mic sucul de lamaie, zaharul si amidonul, amestecand continuu.
- Adauga galbenusurile, apoi untul. Gateste pana se ingroasa. Lasa la racit.
- Toarna crema peste blat, apoi bate albusurile spuma cu zaharul si pune bezeaua deasupra.
- Coace 10 minute la 180°C pana bezeaua se rumeneste usor.
Pofta buna!