Dulciuri de Casa

Reteta Tarta cu lamaie si bezea

Aceasta tarta impresioneaza atat prin aspectul sau elegant, cat si prin contrastul perfect intre crema acrisoara de lamaie si bezeaua dulce si pufoasa.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare

Pentru crema de lamaie:

  • 3 galbenusuri
  • 150 ml suc de lamaie proaspat
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 g unt

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar

Mod de preparare:

  1. Amesteca faina, zaharul, sarea si untul pana obtii un aluat sfaramicios, apoi adauga oul. Framanta usor si lasa la frigider 30 min.
  2. Intinde aluatul in tava si coace-l 15 minute la 180°C.
  3. Intre timp, prepara crema: pune la foc mic sucul de lamaie, zaharul si amidonul, amestecand continuu.
  4. Adauga galbenusurile, apoi untul. Gateste pana se ingroasa. Lasa la racit.
  5. Toarna crema peste blat, apoi bate albusurile spuma cu zaharul si pune bezeaua deasupra.
  6. Coace 10 minute la 180°C pana bezeaua se rumeneste usor.

Pofta buna!