Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Supă-cremă de dovleac și portocală

O supă sofisticată și aromată, în care dulceața dovleacului se combină perfect cu prospețimea portocalei. Ideală pentru momente speciale sau pur și simplu pentru a-ți răsfăța papilele.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac curățat
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapă mică
  • 1 portocală (zeama și puțină coajă rasă)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 600 ml apă sau supă de legume
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Taie dovleacul și cartoful în cuburi, ceapa în felii subțiri.
  2. Într-o cratiță, pune uleiul și călește ceapa până devine translucidă.
  3. Adaugă dovleacul și cartoful, amestecă 2-3 minute.
  4. Toarnă apa sau supa de legume și fierbe totul aproximativ 25 de minute.
  5. Pasează supa până devine fină, apoi adaugă zeama de portocală și puțină coajă rasă.
  6. Mai lasă pe foc 2 minute, apoi asezonează după gust.

Poftă bună!