Un preparat plin de savoare si culoare, shakshuka este un fel de mancare de origine nord-africana si din Orientul Mijlociu. Combinatia dintre oua gatite direct in sos de rosii condimentat creeaza un mic dejun sau pranz satios si reconfortant.
Ingrediente
- 4 oua
- 1 conserva de rosii tocate (400 g) sau 4 rosii proaspete
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- Patrunjel proaspat pentru decor
- Paine crocanta pentru servire
Mod de preparare
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste ceapa si ardeiul gras taiate marunt pana devin moi.
- Adauga usturoiul pisat, boiaua, chimionul si fulgii de ardei iute, amestecand pentru a elibera aromele.
- Toarna rosiile tocate, potriveste de sare si piper si lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
- Cu ajutorul unei linguri, fa cate o adancitura in sos si sparge ouale in acestea.
- Acopera tigaia si lasa sa fiarba la foc mic pana cand albusurile sunt coagulate, dar galbenusurile sunt inca usor moi.
- Presara patrunjel proaspat si serveste cu paine crocanta.
Pofta buna!