Mic dejun

Reteta Shakshuka cu ouă și roșii

Un preparat plin de savoare si culoare, shakshuka este un fel de mancare de origine nord-africana si din Orientul Mijlociu. Combinatia dintre oua gatite direct in sos de rosii condimentat creeaza un mic dejun sau pranz satios si reconfortant.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 conserva de rosii tocate (400 g) sau 4 rosii proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat pentru decor
  • Paine crocanta pentru servire

Mod de preparare

  1. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste ceapa si ardeiul gras taiate marunt pana devin moi.
  2. Adauga usturoiul pisat, boiaua, chimionul si fulgii de ardei iute, amestecand pentru a elibera aromele.
  3. Toarna rosiile tocate, potriveste de sare si piper si lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  4. Cu ajutorul unei linguri, fa cate o adancitura in sos si sparge ouale in acestea.
  5. Acopera tigaia si lasa sa fiarba la foc mic pana cand albusurile sunt coagulate, dar galbenusurile sunt inca usor moi.
  6. Presara patrunjel proaspat si serveste cu paine crocanta.

Pofta buna!