Salate

Reteta Salata „Poiana cu ciuperci” de Revelion

Salata „Poiana cu ciuperci” este o alegere perfecta pentru mesele festive, datorita aspectului sau deosebit si gustului delicios. Straturile bogate si aranjamentul elegant al ingredientelor vor surprinde pe oricine. In plus, reteta este simpla si usor de preparat chiar si acasa, fiind o adevarata incantare pentru ochi si papilele gustative.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon murate
  • 300 g piept de pui fiert
  • 100 g branza tare, rasa
  • 4 oua fierte
  • 2 cartofi mari fierti
  • 2 castraveciori murati
  • 150 ml maioneza
  • 1 morcov fiert
  • 1/3 legatura de marar proaspat

Mod de preparare

  1. Pregatirea ingredientelor: Fierbeti morcovul si cartofii pana cand sunt fragezi, iar ouale pana devin tari. De asemenea, fierbeti pieptul de pui in apa usor sarata pana se gateste complet. Lasati ingredientele sa se raceasca.
  2. Montarea salatei: Alegeti un bol incapator cu fund plat si tapetati-l cu folie alimentara pentru a facilita rasturnarea salatei.
  3. Stratul de ciuperci si verdeata: Asezati ciupercile murate cu palariile in jos, astfel incat atunci cand salata va fi rasturnata, acestea sa fie vizibile. Deasupra presarati mararul tocat fin pentru a da un aspect proaspat si aromat.
  4. Stratul de pui: Taiati pieptul de pui in bucatele mici si asezati-l peste ciuperci. Adaugati deasupra un strat subtire de maioneza.
  5. Stratul de morcov: Radeti morcovul si distribuiti-l uniform peste maioneza, adaugand din nou un strat fin de maioneza pentru a lega straturile.
  6. Stratul de branza: Radeti branza si intindeti-o peste morcov, formand astfel un strat cremos si savuros.
  7. Stratul de ou: Taiati ouale cubulete sau radeti-le, asezandu-le peste branza, apoi adaugati inca un strat fin de maioneza pentru un plus de cremozitate.
  8. Stratul de cartofi si castraveti: Radeti cartofii si distribuiti-i uniform, apoi adaugati castravetii murati taiati cubulete sau dati pe razatoare, pentru o nota crocanta si gustoasa. Aplicati un ultim strat subtire de maioneza.
  9. Finalizarea si servirea: Asezati o farfurie larga peste bol si rasturnati salata cu atentie, astfel incat ciupercile sa fie vizibile in partea de sus. Inlaturati cu grija folia si aranjati salata dupa preferinta.

Poftă bună!