Garnituri, Salate

Reteta Salată de hrișcă cu brânză feta

Salata de hrișcă cu brânză feta este o alegere gustoasă și sănătoasă, ideală pentru un prânz ușor sau o gustare. Această combinație de ingrediente proaspete și arome fine te va răsfăța, având și un aport important de nutrienți.

Ingrediente

  • 120 g hrișcă fiartă
  • 2 sfeclă mică
  • 1 grapefruit
  • 2 portocale
  • 85 g brânză feta
  • 40 g alune de pădure
  • 40 g rucola

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1,5 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură suc de portocală
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță coajă de portocală rasă
  • Sare (după gust)
  • Piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

  1. Fierbe sau coace sfecla în cuptor, las-o să se răcească, apoi curăț-o și taie-o în felii subțiri.
  2. Curăță portocalele și grapefruitul, taie portocalele în rondele și grapefruitul în felii, eliminând feliile albe. Taie alunele de pădure în bucăți mici.
  3. Pentru dressing, amestecă într-un bol uleiul de măsline, sucul de lămâie și portocală, mierea, coaja de portocală rasă, sare și piper. Amestecă bine pentru a obține un dressing omogen.
  4. Într-un bol mare, pune hrișca fiartă, adaugă sfecla, citricele și stropeste cu jumătate din dressing. Adaugă rucola și sfărâmă brânza feta deasupra. Presară alunele tocate și servește salata cu restul de dressing pe lângă.

Poftă bună!