Aperitive festive

Reteta Rulouri de vinete cu ricotta și sos pesto

Un preparat mediteranean savuros și sănătos. Vinetele coapte, umplute cu brânză ricotta și stropite cu pesto aromat, sunt perfecte pentru o masă ușoară și rafinată.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 200 g ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură pesto (de busuioc)
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Taie vinetele felii subțiri, pe lungime. Presară sare și lasă-le la scurs 20 de minute.
  2. Șterge-le și prăjește-le ușor sau coace-le pe grill cu puțin ulei.
  3. Amestecă ricotta cu parmezanul, zeama de lămâie, sare și piper.
  4. Pune o linguriță de compoziție pe fiecare felie de vânătă și rulează strâns.
  5. Așază rulourile pe un platou și stropește-le cu pesto diluat cu puțin ulei de măsline.
  6. Servește-le reci sau ușor călduțe.

Poftă bună!