Un preparat mediteranean savuros și sănătos. Vinetele coapte, umplute cu brânză ricotta și stropite cu pesto aromat, sunt perfecte pentru o masă ușoară și rafinată.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 200 g ricotta
- 2 linguri parmezan ras
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 lingură pesto (de busuioc)
- sare, piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
- Taie vinetele felii subțiri, pe lungime. Presară sare și lasă-le la scurs 20 de minute.
- Șterge-le și prăjește-le ușor sau coace-le pe grill cu puțin ulei.
- Amestecă ricotta cu parmezanul, zeama de lămâie, sare și piper.
- Pune o linguriță de compoziție pe fiecare felie de vânătă și rulează strâns.
- Așază rulourile pe un platou și stropește-le cu pesto diluat cu puțin ulei de măsline.
- Servește-le reci sau ușor călduțe.
Poftă bună!