Aperitive festive, Mancaruri cu Carne

Reteta Rulouri de ficat în bacon

Aceasta reteta aduce un plus de savoare ficatului de porc prin invelirea sa in bacon crocant, care ii confera o textura si un gust deosebit. Ideale ca aperitiv sau fel principal, rulourile de ficat sunt delicioase si usor de preparat.

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 200 g bacon feliat subtire
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi zdrobit

Mod de preparare

  1. Taie ficatul in fasii subtiri si asezoneaza-l cu sare, piper si cimbru.
  2. Infasoara fiecare bucata de ficat intr-o felie de bacon si fixeaza cu scobitori.
  3. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste rulourile pana baconul devine crocant.
  4. Scoate-le pe un servetel pentru a absorbi excesul de grasime.
  5. Serveste-le calde, alaturi de o salata proaspata sau un piure de cartofi cremos.

Pofta buna!