Garnituri, Mancaruri cu Carne

Reteta Quiche cu praz, bacon și brânză maturată

O tartă sărată inspirată din bucătăria franceză, perfectă pentru brunch sau cină. Combină textura crocantă a crustei cu umplutura savuroasă de praz și bacon.

Ingrediente:

  • 1 aluat fraged pentru tartă (gata preparat sau făcut în casă)
  • 1 praz mare, tăiat rondele subțiri
  • 150 g bacon afumat
  • 100 g brânză tare (emmentaler, gruyère sau cheddar)
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • Sare, piper, nucșoară (opțional)

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o formă de tartă cu aluatul fraged. Înțeapă baza cu furculița și coace 10 minute în orb (cu greutăți sau boabe uscate).
  2. Călește baconul într-o tigaie fără ulei, apoi adaugă prazul și gătește 5-7 minute până se înmoaie.
  3. Într-un bol, bate ouăle cu smântâna, adaugă brânza rasă, sare, piper și un praf de nucșoară.
  4. Amestecă prazul și baconul în compoziția lichidă, apoi toarnă totul în crustă.
  5. Coace timp de 30–35 de minute, până se rumenește frumos și devine fermă la atingere.

Poftă bună!