Mancaruri cu Carne

Reteta Pui la cuptor cu cartofi și morcovi

Puiul la cuptor cu cartofi și morcovi este o rețetă tradițională, simplă și plină de gust. Se pregătește ușor și este perfectă pentru un prânz sau o cină în familie, fiind o combinație echilibrată de carne fragedă și legume coapte aromate.

Ingrediente

  • 1 pui întreg sau 5-6 bucăți de pui (pulpe, aripi)
  • 4 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 3 linguri ulei
  • Sare, piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 crenguță de rozmarin sau cimbru (opțional)
  • 2 căței de usturoi feliați

Mod de preparare

  1. Curăță cartofii și morcovii, taie-i în bucăți mari și așază-i într-o tavă unsă cu ulei.
  2. Adaugă bucățile de pui peste legume, presară condimentele și usturoiul.
  3. Toarnă puțină apă (aproximativ 100 ml) și acoperă tava cu folie.
  4. Coace totul la 190°C timp de 40 de minute, apoi îndepărtează folia și mai lasă 20 de minute să se rumenească.
  5. Servește cald, cu salată verde sau murături.

Poftă bună!