Pentru această rețetă de somon cu legume la cuptor, puteți folosi și alte legume care vă plac și aveți la îndemână. Cu toții știm că peștele este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, proteine, vitamine și minerale. Vă invit să încercați această rețetă cu somon la cuptor!
Ingrediente:
- 600 g medalion de somon
- 1 dovlecel (200 g)
- 250 g broccoli
- 70 g roșii (6 roșii cherry)
- 1 ardei roșu (130 g)
- 1 morcov (60 g)
- 3 cartofi (270 g)
- 1 linguriță de boia dulce
- 3 lingurițe ulei de măsline
- Busuioc și rozmarin
- Sare și piper
Mod de preparare:
Pas 1: Pregătirea cartofilor
Curățați cartofii de coajă, spălați-i bine și tăiați-i cubulețe.
Într-un castron, puneți cartofii, 2 lingurițe de ulei de măsline, sare, piper, boia, busuioc și rozmarin. Amestecați bine.
Pas 2: Pregătirea somonului
Spălați peștele și puneți-l într-o tavă.
Condimentați somonul cu sare, piper, busuioc și o linguriță de ulei de măsline.
Pas 3: Pregătirea legumelor
Spălați bine legumele.
Curățați morcovul de coajă și tăiați-l rondele.
Tăiați dovlecelul rondele.
Tăiați ardeiul fâșii.
Rupeți broccoli în buchețele.
Tăiați roșiile cherry pe jumătate.
Pas 4: Asamblarea în tavă
Adăugați legumele (dovlecelul, morcovii, roșiile, broccoli, ardeiul) împreună cu cartofii condimentați peste somon în tavă.
Amestecați totul pentru a se distribui uniform condimentele și uleiul.
Pas 5: Coacerea
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Lăsați la copt pentru 30 de minute.
Pas 6: Rumeniți
După ce au trecut cele 30 de minute, scoateți folia de aluminiu.
Mai lăsați tava la cuptor pentru încă 20 de minute, pentru a se rumeni frumos.
Poftă bună!