Aceasta pizza este o reinterpretare moderna, lipsita de ingrediente traditionale precum faina de grau si drojdia, oferind astfel o textura mai usoara si delicata. Aluatul este realizat dintr-o combinatie de faina de spelta si de porumb, care ii confera un gust subtil si o crusta subtire si crocanta. Este ideal sa intindeti aluatul cat mai fin posibil pentru ca textura sa fie uniforma si sa se coaca frumos. Vinetele si rosiile proaspete se imbina perfect cu aroma branzei de capra, creand un gust echilibrat si savuros, potrivit pentru orice moment al zilei.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 1,5 cani faina de spelta
- 1/2 cana faina de porumb
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar de cocos
- 1 cana apa calduta
- 1/2 lingurita sare
Pentru topping:
- 5 linguri pasta de rosii
- 1 vanata medie
- 3–4 rosii proaspete
- branza de capra, faramitata (sau telemea usoara)
- rozmarin uscat sau proaspat (optional)
Mod de preparare
- Prepararea aluatului: Intr-un bol incapator, amestecati faina de spelta cu faina de porumb, praful de copt si zaharul de cocos. Adaugati treptat uleiul de masline si apa calduta, apoi framantati aluatul aproximativ 10 minute, pana devine omogen si usor de modelat. Lasati-l deoparte timp de 10 minute sa se odihneasca, in timp ce pregatiti toppingurile.
- Pregatirea legumelor: Taiati vinetele rondele subtiri. Daca vinetele au coaja mai tare, le puteti cali usor in tigaie cu putin ulei de masline pentru a le inmuia. Puneti-le intr-un bol, adaugati un praf de sare si amestecati usor. Taiati rosiile in felii subtiri.
- Asamblarea pizzei: Pregatiti o tava de copt, pe care o tapetati cu hartie de pergament unsa cu un strop de ulei. Intindeti aluatul cu un sucitor pana obtineti o foaie subtire de aproximativ 4 mm. Ungeti aluatul cu pasta de rosii, apoi asezati uniform feliile de vinete si rosiile.
- Adaugarea branzei si rozmarinului: Presarati branza de capra faramitata peste legume, iar optional adaugati cateva frunze de rozmarin pentru o aroma proaspata si intensa.
- Coacerea: Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti timp de 20 de minute sau pana cand marginile aluatului devin usor aurii, iar branza este topita si usor rumenita.
Pofta buna!