Garnituri

Reteta Pilaf cu ciuperci, turmeric si seminte de dovleac

Un preparat simplu si nutritiv, perfect pentru mesele de pranz. Pilaf-ul capata o culoare aurie de la turmeric, iar semintele aduc o textura crocanta.

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob lung
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 linguri seminte de dovleac prajite
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Toaca ceapa si caleste-o in ulei timp de 2-3 minute.
  2. Adauga ciupercile feliate si gateste-le pana scade lichidul.
  3. Pune orezul spalat, presara turmericul si amesteca bine.
  4. Toarna 400 ml apa fierbinte, adauga sare si piper, apoi acopera si fierbe la foc mic 15-20 minute.
  5. La final, presara semintele prajite si amesteca usor. Se serveste cald.
    Poftă bună!