Peste

Reteta Pește în crustă de migdale

Peștele în crustă de migdale este o rețetă elegantă și sănătoasă, perfectă pentru o cină specială. Aroma delicată a peștelui combinată cu crocanta crustă de migdale va încânta orice gurmand. Această rețetă simplă te va ajuta să pregătești un preparat rafinat în doar câteva pași.

Ingrediente:

  • 600 g file de somon
  • 3-4 linguri de suc de lămâie
  • 60 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g migdale (sau alune de pădure)
  • 5 crenguțe de pătrunjel
  • 1 lingură de sherry uscat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet din vin alb
  • Sare
  • Piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Prepararea peștelui:

Uscă fileurile de somon cu prosoape de hârtie și taie-le în porții. Condimentează cu sare și stropeste cu suc de lămâie pentru a le da aromă.

2. Prepararea crustei:

Curăță usturoiul și toacă-l mărunt. Separă frunzele de pătrunjel de tulpini și toacă-le fin. Amestecă migdalele măcinate, usturoiul, untul moale, pătrunjelul tocat și sherry-ul într-un bol.

3. Asamblarea:

Unge o tavă de copt cu unt și așază bucățile de pește în tavă. Întinde amestecul de migdale deasupra fiecărei porții de pește.

4. Coacerea:

Preîncălzește cuptorul la 230 °C în modul „Grill” cu umiditate de 80%. Coace peștele timp de 10 minute pe nivelul superior, până când crustă devine aurie și crocantă.

5. Servirea:

Amestecă uleiul de măsline cu oțetul și stropeste peștele gata preparat. Presară piper proaspăt măcinat deasupra și servește imediat.

Sugestie de garnitură: O garnitură perfectă pentru acest preparat este sparanghelul tânăr, care poate fi servit ca „pernă” sub pește, iar preparatul poate fi decorat cu frunze de busuioc mic.

Poftă bună!