Peste

Reteta Peste alb cu crusta de pesmet si patrunjel

O modalitate simpla si rapida de a gati fileuri de peste alb, cu o crusta crocanta si o aroma proaspata de verdeata. Se potriveste cu legume coapte sau o salata usoara.

Ingrediente

  • 2 fileuri de peste alb (cod, salau, pangasius etc.)
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Spala si sterge fileurile de peste. Asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.
  3. Intr-un bol mic, amesteca pesmetul cu patrunjelul, coaja de lamaie si uleiul de masline.
  4. Presara amestecul peste fileurile asezate in tava si apasa usor pentru a se lipi.
  5. Coace timp de 15-18 minute, pana cand crusta devine aurie si pestele este fraged.
    Poftă bună!