O modalitate simpla si rapida de a gati fileuri de peste alb, cu o crusta crocanta si o aroma proaspata de verdeata. Se potriveste cu legume coapte sau o salata usoara.
Ingrediente
- 2 fileuri de peste alb (cod, salau, pangasius etc.)
- 3 linguri pesmet
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt.
- Spala si sterge fileurile de peste. Asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.
- Intr-un bol mic, amesteca pesmetul cu patrunjelul, coaja de lamaie si uleiul de masline.
- Presara amestecul peste fileurile asezate in tava si apasa usor pentru a se lipi.
- Coace timp de 15-18 minute, pana cand crusta devine aurie si pestele este fraged.
Poftă bună!