Pavlova este un desert aerat și rafinat, perfect pentru mesele festive de Crăciun. Acoperit cu frișcă moale și fructe exotice, acest tort bezea este un deliciu care combină crocănția bezelei cu prospețimea fructelor.
Ingrediente
- 6 albușuri de ou (de preferat de la găini crescute în libertate)
- 300 g zahăr tos
- 1 linguriță oțet alb
- 300 ml smântână pentru frișcă
- ½ ananas
- 2 banane, curățate și tăiate felii
- 2 tamarillo, curățate și tăiate în sferturi
- 8 fructe de pasiune
- Miere, pentru servire
Mod de preparare
- Prepararea bezelei
Preîncălzește cuptorul la 150°C (sau 300°F / gaz 2) și unge o tavă de copt de 24 cm cu hârtie de copt.
Bate albușurile de ou cu un praf de sare folosind un mixer electric, până când se formează vârfuri moi. Adaugă zahărul treptat, câte o lingură la început, până când amestecul devine lucios și formează vârfuri ferme.
Încorporează oțetul în bezea, apoi pune compoziția pe tava de copt, dându-i o formă rotundă și creând un mic gol în centru cu ajutorul unei linguri. Coace bezeaua timp de 1 oră sau până când devine crocantă la exterior. Oprește cuptorul și lasă bezeaua în cuptor până se răcește complet. - Prepararea cremei și a fructelor
Bate smântâna pentru frișcă până obții vârfuri moi. Curăță și taie ananasul și bananele în felii, iar tamarillo-le în sferturi. Taie fructele de pasiune în jumătate și scoate pulpa. - Asamblarea Pavlovei
După ce bezeaua s-a răcit complet, întinde frișca bătută peste suprafața bezelei. Așază apoi fructele tăiate pe deasupra, alternându-le frumos. Adaugă pulpa de fructe de pasiune și stropeste totul cu puțină miere pentru un gust dulce-acrișor. - Servirea
Lasă desertul să stea câteva minute pentru ca mierea să se absoarbă, apoi este gata pentru a fi servit.
Poftă bună!