Paste

Reteta Paste cu sos pesto de leurda

Aceste paste reprezinta o explozie de arome verzi, combinand textura cremoasa a sosului pesto de leurda cu prospetimea pastelor fierbinti. Este o reteta de primavara, usor de facut si plina de gust.

Ingrediente:

  • 200 g paste (penne, fusilli sau spaghetti)
  • 1 mana generoasa de frunze de leurda
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui sau nuci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pune pastele la fiert in apa cu sare conform timpului de pe ambalaj.
  2. Intre timp, pregateste sosul pesto: in blender adauga leurda spalata, semintele, parmezanul, usturoiul si uleiul. Mixeaza pana obtii o pasta fina.
  3. Scurge pastele si pastreaza putina apa din fierbere.
  4. Amesteca pastele fierbinti cu sosul pesto si adauga putina apa daca vrei o consistenta mai fluida.
  5. Asezoneaza si serveste imediat, cu extra parmezan deasupra.

Pofta buna!