Paste

Reteta Paste cu brânză de vaci și smântână

Un preparat simplu, dar incredibil de gustos, pastele cu brânză de vaci și smântână sunt perfecte atât ca desert, cât și ca o masă ușoară. Combinația dintre textura fină a brânzei și cremozitatea smântânii face acest fel de mâncare irezistibil.

Ingrediente

  • 250 g paste (tăieței, penne sau farfalle)
  • 300 g brânză de vaci
  • 150 g smântână
  • 2 linguri zahăr (opțional, pentru varianta dulce)
  • 1 linguriță sare
  • 30 g unt
  • Scorțișoară sau zahăr vanilat (pentru varianta dulce)

Mod de preparare

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și clătește-le ușor cu apă caldă.
  2. Într-un bol, amestecă brânza de vaci cu smântâna și, dacă preferi varianta dulce, adaugă zahărul și puțină scorțișoară.
  3. Într-o tigaie, topește untul și adaugă pastele fierte, amestecând ușor.
  4. Incorporează amestecul de brânză și smântână peste paste și lasă-le 2-3 minute pe foc mic, amestecând continuu.
  5. Servește-le calde, cu zahăr vanilat presărat deasupra pentru varianta dulce sau simple, cu piper și puțin unt, pentru varianta sărată.

Poftă bună!