Aperitive festive

Reteta Pastă de ricotta pentru Revelion

Această pastă de ricotta este un aperitiv delicios și rafinat, perfect pentru masa de Revelion. Combinația delicată dintre ricotta, miere, cremă de lapte și note proaspete de lămâie o transformă într-un preparat unic, care va impresiona orice invitat. Este o rețetă ușor de realizat, care se poate servi pe felii de pâine prăjită sau ca umplutură pentru tartine, fiind o alegere excelentă pentru sărbători.

Ingrediente

  • 250 g ricotta
  • 50 ml smântână pentru gătit (33% grăsime)
  • 4 roșii uscate
  • Coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 lingură miere
  • 2 stele de anason
  • Paprika uscată (opțional)
  • Sare, după gust

Mod de preparare

  1. Pregătirea ingredientelor: Începeți prin a pune ricotta într-un bol. Tăiați roșiile uscate în bucăți mici și adăugați-le la ricotta.
  2. Prepararea siropului de miere: Într-o cratiță mică, încălziți o lingură de miere împreună cu stelele de anason. Lăsați mierea să se încălzească ușor, fără să ajungă la punctul de fierbere, pentru a permite anasonului să-i transfere aroma. După ce mierea s-a încălzit, îndepărtați stelele de anason și adăugați mierea la amestecul de ricotta și roșii uscate.
  3. Adăugarea celorlalte ingrediente: Turnați smântâna pentru gătit și radeți coaja de la jumătate de lămâie în bol. Adăugați sare după gust și amestecați bine toate ingredientele.
  4. Finalizarea pastei: Dacă doriți, puteți adăuga o mică cantitate de paprika pentru un gust ușor afumat și o notă de culoare. Amestecați din nou până când totul este bine încorporat.
  5. Servirea: Pasta de ricotta este gata pentru a fi servită! O puteți pune pe felii de pâine prăjită, pe crackers sau chiar în tartine mici pentru un aperitiv festiv.

Poftă bună!