Paine

Reteta Paine cu ceapa verde si branza telemea

Aceasta paine cu aroma placuta de ceapa si gust sarat de branza este ideala pentru mic dejun sau gustari. Este pufoasa, dar cu coaja usor crocanta.

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g branza telemea sfaramata
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia si sarea.
  2. Adauga apa treptat si framanta un aluat elastic, apoi incorporeaza uleiul.
  3. Taie ceapa verde rondele subtiri si amestec-o in aluat impreuna cu branza sfaramata.
  4. Lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, acoperit.
  5. Pune aluatul in forma dorita, coace la 200°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.
    Poftă bună!