Orezul cu pui și mango este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă rapidă. Această combinație aduce o notă asiatică cu ajutorul mango-ului și a laptelui de cocos, transformând un preparat clasic într-unul exotic.
Ingrediente
- 150 g orez lung (preferabil basmati sau jasmin)
- 1 mango
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă medie
- 300 g piept de pui
- 200 g lapte de cocos sau smântână de cocos
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare și piper negru, după gust
- Susan negru și coriandru pentru decorare
Mod de preparare
- Gătește orezul în oală, clătindu-l bine sub apă rece. Apoi, adaugă o cantitate mică de apă și lasă-l să fiarbă. După ce este pe jumătate fiert, adaugă laptele de cocos și continuă gătirea până la finalizare.
- Taie mango-ul în jumătate, îndepărtează sâmburele și, cu un cuțit ascuțit, taie pulpa în cuburi, separându-le de coajă. Taie ardeiul în jumătate, îndepărtează semințele și taie-l în fâșii subțiri.
- Taie pieptul de pui și ceapa în cuburi. Într-o tigaie, adaugă puțin ulei de măsline și călește ceapa până devine aurie. Apoi, adaugă pieptul de pui și ardeiul. Când carnea este rumenită, adaugă cuburile de mango, amestecând bine. Condimentează cu sare și piper după gust și gătește totul până se prepară complet.
- Servește orezul în farfurii, punând deasupra amestecul de pui și mango. Presară puțin susan negru și coriandru pentru un plus de aromă.
Poftă bună!