Mic dejun

Reteta Ochiuri românești cu mămăligă și brânză

Un preparat traditional romanesc, ochiurile romanesti alaturi de mamaliga si branza formeaza o masa rustica si satioasa, perfecta pentru un mic dejun consistent sau chiar o masa de pranz reconfortanta.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 150 g malai
  • 500 ml lapte sau apa
  • 100 g branza telemea sau branza de burduf
  • 50 g unt
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Pregateste mamaliga adaugand malaiul in laptele sau apa clocotita cu putina sare, amestecand continuu pana devine cremoasa. Lasa deoparte.
  2. Incinge apa cu otet intr-o cratita si adu la punctul de fierbere, apoi redu focul la minim.
  3. Sparge fiecare ou intr-un castronel si toarna-l incet in apa fierbinte. Lasa sa fiarba 3-4 minute, apoi scoate-le cu o spumiera.
  4. Aseaza mamaliga pe farfurie, adauga ochiurile romanesti deasupra si presara branza rasa si unt.
  5. Serveste imediat pentru a te bucura de gustul autentic.

Pofta buna!