Garnituri, Legume

Reteta Morcovi cu usturoi și ierburi de Revelion

Morcovii cu usturoi și ierburi de Provence sunt o garnitură delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice masă. Gătirea lor la cuptor le conferă o textură moale și o aromă intensă, iar combinația de ierburi și usturoi le face cu adevărat speciale. Iată cum poți prepara această rețetă simplă, dar plină de savoare.

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 linguriță de ierburi de Provence (sau amestec de busuioc, oregano)
  • Sare, după gust
  • Ulei vegetal (pentru uns)

Mod de preparare

  1. Spală bine morcovii și curăță-i de coajă. Taie-i în bastonașe de aproximativ 0,7-1 cm grosime, astfel încât să se coacă uniform.
  2. Pune morcovii într-un vas de copt și stropește-i cu ulei vegetal. Adaugă usturoiul granulat, ierburile de Provence și sare după gust. Amestecă bine, astfel încât toți morcovii să fie acoperiți cu condimentele.
  3. Preîncălzește cuptorul la 200°C și pune morcovii la copt timp de 30 de minute. Vei observa că aceștia vor deveni fragezi și vor prinde o culoare aurie.
  4. După ce sunt gata, scoate morcovii din cuptor și servește-i ca garnitură alături de carne sau ca fel principal pentru o masă ușoară.

Poftă bună!