Mic dejun

Reteta Mâncare de spanac cu ou poșat

Mâncarea de spanac cu ou poșat este un preparat ușor, sănătos și extrem de gustos. Spanacul gătit rapid păstrează vitaminele, iar oul poșat adaugă proteine și o textură cremoasă deosebită.

Ingrediente

  • 500 g spanac proaspăt (sau 300 g congelat)
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 lingură oțet (pentru poșat ouăle)
  • Sare și piper

Mod de preparare

  1. Spală bine spanacul și opărește-l rapid 2 minute în apă clocotită cu sare. Scurge-l și toacă-l grosier.
  2. Într-o tigaie, încinge uleiul și călește ceapa tocată fin până devine sticloasă.
  3. Adaugă usturoiul feliat subțire, călește 30 de secunde, apoi pune spanacul tocat.
  4. Condimentează cu sare și piper și lasă să fiarbă 3–4 minute la foc mic.
  5. Între timp, adu o oală mică cu apă la punctul de fierbere și adaugă oțetul.
  6. Sparge oul într-o ceașcă și toarnă-l cu grijă în apă. Fierbe-l 2–3 minute pentru un gălbenuș moale, apoi scoate-l cu o spumieră.
  7. Servește spanacul cald, așezat pe farfurie cu oul poșat deasupra.

Poftă bună!