Peste

Reteta Macrou cu legume la cuptor

Macroul cu legume la cuptor este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o cină ușoară și nutritivă. Această combinație armonioasă de fileuri de macrou și legume proaspete, precum ardei gras, roșii, ceapă și morcovi, este gătită la cuptor pentru a păstra toți nutrienții și a intensifica aromele naturale.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de macrou congelat
  • 1 ardei gras roșu (tăiat fâșii)
  • 1 ardei gras galben (tăiat fâșii)
  • 2 roșii (tăiate felii)
  • 1 ceapă mare (tăiată rondele)
  • 2 morcovi (tăiați rondele)
  • 3 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie (tăiată felii)
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Pătrunjel proaspăt (tocat mărunt, pentru decor)

Mod de preparare:

  1. Scoateți fileurile de macrou congelat din congelator și lăsați-le să se dezghețe la temperatura camerei sau în frigider peste noapte.
  2. Spălați și curățați legumele. Tăiați ardeii grași în fâșii, roșiile în felii, ceapa și morcovii în rondele, iar usturoiul tocați-l mărunt.
  3. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius
  4. Ungeți o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline.
  5. Asamblarea preparatului:
    • Așezați fileurile de macrou în tavă și stropiți-le cu 1 lingură de ulei de măsline.
    • Distribuiți uniform fâșiile de ardei, feliile de roșii, rondelele de ceapă și morcov în jurul și deasupra fileurilor de macrou.
    • Presărați usturoiul tocat, sarea, piperul și oregano uscat peste pește și legume.
    • Adăugați feliile de lămâie deasupra.
  6. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25-30 de minute, sau până când macroul este bine gătit și legumele sunt moi și ușor rumenite.
  7. Scoateți tava din cuptor și lăsați preparatul să se odihnească câteva minute.
  8. Presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un plus de prospețime și culoare. Serviți macroul cu legume la cuptor alături de o garnitură de orez, cartofi natur sau pâine proaspătă.