Legume

Reteta Lasagna cu cartofi, praz și ricotta

Această versiune vegetariană de lasagna este reconfortantă și cremoasă, cu straturi moi de cartof, praz aromat și ricotta fină. Este ideală pentru o cină în familie.

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 2 fire de praz
  • 250 g ricotta
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 g cașcaval ras
  • sare, piper, nucșoară

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă, curăță-i și taie-i felii subțiri.
  2. Taie prazul rondele și călește-l ușor în ulei.
  3. Într-un bol, amestecă ricotta cu smântâna, sare, piper și puțină nucșoară.
  4. Într-o tavă, alternează straturi de cartofi, praz și cremă de ricotta.
  5. Presară cașcaval deasupra și coace 30-35 minute la 180°C până se rumenește.

Poftă bună!