Garnituri, Legume

Reteta Hrișcă cu varză călită

Hrișca cu varză călită este un preparat sățios și sănătos, perfect pentru o masă de prânz sau cină. Este o combinație simplă, dar plină de savoare, care aduce împreună gustul delicat al hrișcii cu aromele bogate ale legumelor călite.

Ingrediente

  • 100 g hrișcă
  • 300 g varză
  • 1 ceapă albă (aprox. 80 g)
  • 1 morcov (aprox. 100 g)
  • 25 g unt
  • 3 vârfuri de sare (sau după gust)
  • 1 vârf de piper negru măcinat (sau după gust)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

  1. Pregătește ingredientele: curăță ceapa și morcovul. Taie ceapa în cuburi mici și dă morcovul pe răzătoarea mare.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie mare. Adaugă ceapa și prăjește-o pentru aproximativ 3 minute până devine transparentă. Apoi adaugă morcovul, amestecă și mai lasă la călit 2 minute.
  3. Taie varza mărunt și frizeaz-o ușor cu mâinile pentru a o face mai moale. Adaugă varza în tigaie peste ceapă și morcov. Condimentează cu sare și piper, amestecă bine și lasă legumele la călit timp de aproximativ 25 de minute, până devin fragede.
  4. Într-o cratiță, adaugă apă rece și adu-o la fierbere. Sărează apa și pune pachetul de hrișcă. Lasă hrișca să fiarbă pe foc mic timp de 20 de minute, până este gătită.
  5. După ce hrișca este gata, adaugă-o în tigaia cu varza și legumele călite. Adaugă untul și amestecă bine pentru a încorpora toate ingredientele. Lasă să se încălzească împreună pe foc mic, sub capac, pentru încă 2 minute.
  6. Servește preparatul porționat, călduț.

Poftă bună!