Gratinul de broccoli și cartofi este un preparat reconfortant, cremos și perfect pentru o masă de prânz sau cină în familie. Textura crocantă la exterior și gustul bogat în interior îl fac imposibil de refuzat.
Ingrediente:
- 400 g cartofi curățați și feliați subțire
- 250 g broccoli desfăcut în buchețele mici
- 150 ml smântână pentru gătit
- 100 g cașcaval ras
- 1 ou
- 1 lingură unt
- Sare și piper după gust
- Nucșoară (opțional, un vârf de cuțit)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt.
- Fierbe cartofii timp de 7-8 minute, doar cât să se înmoaie puțin. Separat, opărește broccoli 3 minute în apă cu sare.
- Într-un bol, bate oul cu smântâna, adaugă sare, piper și, dacă dorești, un praf de nucșoară.
- Așază în tavă un strat de cartofi, urmat de broccoli, apoi toarnă o parte din amestecul de smântână. Repetă straturile până termini ingredientele.
- Presară cașcavalul ras deasupra și dă la cuptor pentru 30-35 de minute, până se rumenește frumos la suprafață.
- Lasă gratinul să se răcească ușor înainte de a-l porționa.
Poftă bună!