Paste

Reteta Gnocchi cu sos de roșii

Gnocchi cu sos de roșii este un preparat italian simplu și delicios, perfect pentru prânz sau cină. Aceste pernuțe de cartofi se combină perfect cu un sos de roșii bogat și aromat, creând un fel de mâncare reconfortant, dar în același timp ușor de preparat.

Ingrediente

  • 500 g gnocchi (de casă sau cumpărați)
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 800 g roșii pasate (sau roșii la conservă)
  • 1 linguriță zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 legătură de busuioc proaspăt, tocat
  • 100 g parmezan ras (opțional)
  • Frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

  1. Pregătirea gnocchi: Dacă folosiți gnocchi de casă, începeți prin a-i fierbe într-o oală mare cu apă sărată. Când gnocchi se ridică la suprafață, sunt gata. Scurgeți-i și puneți-i deoparte. Dacă folosiți gnocchi cumpărați, urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a-i fierbe.
  2. Prepararea sosului de roșii: Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și gătiți-o până devine translucidă și ușor aurie. Adăugați usturoiul și gătiți încă 1 minut, având grijă să nu-l ardeți.
  3. Adăugarea roșiilor: Turnați roșiile pasate în tigaie, adăugați zahărul, dacă folosiți, și amestecați bine. Condimentați cu sare, piper și oregano uscat. Lăsați sosul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional, până când se îngroașă și aromele se dezvoltă.
  4. Adăugarea busuiocului: Spre finalul timpului de gătire, adăugați busuiocul tocat în sos și amestecați bine. Lăsați sosul să fiarbă încă 2-3 minute, apoi opriți focul.
  5. Combinarea gnocchi cu sosul: Adăugați gnocchi fierți în tigaie, amestecând ușor pentru a-i acoperi uniform cu sosul de roșii. Dacă sosul este prea gros, puteți adăuga puțină apă în care au fiert gnocchi pentru a-l subția.
  6. Servirea: Transferați gnocchi cu sos de roșii pe farfurii și, dacă doriți, presărați deasupra parmezan ras. Decorați cu frunze de busuioc proaspăt și serviți imediat.

Poftă bună!