Mancaruri cu Carne

Reteta Ficat de porc cu sos de mustar si smantana

O reteta fina si cremoasa, ideala pentru cei care doresc sa incerce o varianta rafinata a ficatului de porc. Sosul de mustar si smantana adauga o textura catifelata si un gust delicios acestui preparat.

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 ceapa mare
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

  1. Taie ficatul in felii si asezoneaza-l cu sare, piper si boia dulce.
  2. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie.
  3. Adauga ficatul si prajeste-l usor pe ambele parti.
  4. Toarna smantana si mustarul, amestecand bine pentru a omogeniza sosul.
  5. Lasa sa fiarba la foc mic 5-7 minute pana se ingroasa sosul.
  6. Serveste preparatul cald, alaturi de o garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!