O reteta fina si cremoasa, ideala pentru cei care doresc sa incerce o varianta rafinata a ficatului de porc. Sosul de mustar si smantana adauga o textura catifelata si un gust delicios acestui preparat.
Ingrediente
- 500 g ficat de porc
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri mustar Dijon
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 ceapa mare
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingurita boia dulce
Mod de preparare
- Taie ficatul in felii si asezoneaza-l cu sare, piper si boia dulce.
- Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie.
- Adauga ficatul si prajeste-l usor pe ambele parti.
- Toarna smantana si mustarul, amestecand bine pentru a omogeniza sosul.
- Lasa sa fiarba la foc mic 5-7 minute pana se ingroasa sosul.
- Serveste preparatul cald, alaturi de o garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!