Aperitive festive

Reteta Drob din organe de miel ideal pentru masa de sarbatori

Drobul de miel este un preparat traditional de sarbatori, cu un gust inconfundabil si o textura fina, perfect pentru a fi servit alaturi de familie si prieteni. Acesta combina ingrediente bogate si savuroase, fiind un simbol al mesei de Paste sau al altor ocazii speciale. Este un preparat care imbina organele de miel cu condimente delicate, iar rezultatul este absolut delicios.

Ingrediente:

  • 700 g ficat de miel (sau organe de pui, daca doriti)
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 300 g carne de porc
  • 300 g slanina
  • 200 g sunca
  • 3 oua
  • 8 oua de prepelita
  • 1 lingura coniac
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 lingura mustar
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Prepararea ingredientelor:
    Incepe prin a fierbe ouale de prepelita. Pune-le intr-o cratita cu apa rece si fierbe-le timp de aproximativ 5-7 minute, apoi lasa-le sa se raceasca.
  2. Prelucrarea organelelor si carnii:
    Taie carnea de porc si slanina in bucati mici si trece-le prin masina de tocat carne. La fel, taie sunca in cubulete mici. In ceea ce priveste ficatul, acesta trebuie sa fie fiert in smantana pentru gatit timp de 40 de minute, pentru a deveni fragil si usor de pasat.
  3. Macinarea compozitiei:
    Dupa ce ficatul s-a inmuiat in smantana, foloseste un blender pentru a-l marunti foarte bine impreuna cu smantana in care a fiert. Adauga amestecul de carne tocata de porc si slanina, sunca, ouale batute si condimentele (nucsoara, sare, piper) si mustarul. Amesteca foarte bine toate ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena.
  4. Asamblarea drobului:
    Unge o forma de copt cu putin ulei si pune jumatate din compozitia de carne in aceasta forma. Aseaza ouale de prepelita fierte in mijloc, iar apoi acopera-le cu restul de compozitie.
  5. Coacerea:
    Preincalzeste cuptorul la 160°C. Pune forma cu drobul intr-o tava mai mare si adauga apa fierbinte in tava, pentru a crea un efect de aburi. Coace drobul timp de aproximativ 1,5 ore, pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
  6. Racirea si servirea:
    Lasa drobul sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Acesta poate fi servit atat cald, cat si rece, si va fi cu siguranta un succes la masa de sarbatori.

Pofta buna!