În multe supe chinezești legumele și ierburile nu se fierb ,se adaugă la sfârșitul gătitul timp de 1-2 minute. În acest mod legumele sunt crocante și păstrează mai multe vitamine.
INGREDIENTE
- apă- 2,5 l
- varză -100 g
- sos de soia- 100 ml
- creveti decojiti-200 g
- praz-1 bucată
- usturoi – 4 căței
- făină – 100 g
- sare
- file de pește alb de mare- 300g
- morcovi – 1 bucată
- ceapă – 1 bucată
- pătrunjel 3-4 crenguțe
- ou – 1 bucată
- ardei iute rosu- 0,5 linguriță
MOD DE PREPARARE
Pasul 1 – Pregătiți tăiței. Cernem făina cu sare. Apoi se adaugă ou și se frământă un aluat tare. Rulați aluatul într-un strat subțire pe o suprafață făinoasă. Tăiați în bucăți de 5 cm lungime și 1 cm lățime. Se presară făină pe tăiței, se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte.
Pasul 2 -Se fierbe un bulion de legume. Curățați morcovii și ceapa. Spălați varza și verdeața. Tăiați bucăți mari toate legumele, puneți-le într-o cratiță cu apă clocotită și fierbeți-le timp de 15 minute.
Pasul 3 – Se strecoară bulionul, se toarnă sos de soia în el și se lasă la foc mic. În timp ce bulionul fierbe, pregătiți ingredientele pentru dressing. Spălați partea albă a prazului și tăiați-o în inele. Curățați morcovii și tăiați-i în felii longitudinale subțiri. Curățați și mărunțiți usturoiul. Spălați peștele și tăiați-l în bucăți de 5 cm. Lăsați creveții întregi.
Pasul 4 – Adaugați peștele și creveții în bulion și gătiți timp de 3 minute. Adăugați tăițeii și gătiți încă 5 minute. Puneți legumele în supă, fierbieți timp de 2 minute. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul și ardeiul roșu, se acoperă supa și se lasă la infuzat 10 minute.