INGREDIENTE
- Supă de pui – 1,2 l
- Piept de pui – 500 g
- Ciuperci de pădure – 400 – 500 g
- Ciapă – 1 buc
- Usturoi – 2 buc
- Morcov – 2 buc
- Țelină – 2 tulpini
- Frișcă – ¾ pahar
- Cimbru – 10 crenguțe
- Ulei
- Sare
- Piper praf
MOD DE PREPARARE
1. Inițial decojim legumele după care le tăiem. Ciapa, usturoiul și țelina o marunțim, morcovul îl tăiem rondele. Ciupercile le curățăm și le tăiem felii.
2. Pieptul de pui este necesar de sărat și pipărat pe ambele parți. Într-o cratiță mare turnam ulei și îl încingem la flacăra medie. Cînd uleiul este încins punem pieptul de pui și îl prajim pînă se formează o crustă, circa 4 minute pe fiecare parte. Ulterior mutăm pieptul de pui pe o farfurie pentru a se raci, după care îl tăiem bucăți nu prea mari.
3. În cratiță mai adăugăm puțin ulei și adăugăm ciapa, usturoiul și ciupercile. Sărăm, pipărăm și prajim timp de 5 minute, periodic amestecînd pentru a nu se arde. Ulterior se adaugă morcovul și țelina și se lasă la foc pentru încă 5 min.
4. În comoziția obținută adăugăm supa de pui și o lăsăm pînă fierbe. Combinăm frișca cu supa de pui și o lăsam să fiarbă în decurs de 15 minute. La final scoatem de pe foc supa și punem pieptul de pui și frunzele de cimbru lasînd pentru 10 – 15 min să se omogenizeze gustul.