Peste

Reteta de Somon la gratar

Este posibil să aștepți cu nerăbdare să faci somon la grătar cu familia? Și nu știi cum să o prepari? Vă vom ajuta! Urmărește rețeta noastră de somon la grătar.

INGREDIENTE

  • coriandru
  • un somon cu greutatea de 1,5-2 kg
  • condimente pentru peste- 2 lingurițe
  • usturoi – 1 cățel
  • lămâie-1 bucată
  • ulei de masline- 2 linguri
  • unt -180 g
  • sare
  • fasole verde-200 g

 

MOD DE PREPARARE

Pasul 1 – Spălați peștele, curățați-l, îndepărtați capul, coada și aripioarele (va fi posibil să gătiți bulion din ele). Tăiați în bucăți de 2,5 cm grosime.

Pasul 2 – Puneți bucățile de somon pe tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt,masați -le cu o lingură de ulei de măsline și presărați cu condimente de pește și lămâie. Se lasă la marinat 10 minute.

Pasul 3
– Amestecați fasolele congelate cu uleiul de măsline rămas și gătițile pe tigaie 7-9 minute. Apoi se trec pe o farfurie și se acoperă cu folie de aluminiu.

Pasul 4 – Se prăjește fiecare bucată de somon până se înmoaie, timp de 4-5 minute din fiecare parte.

Pasul 5 – (Pentru a prepara uleiul) Spălați lămâia, tăiați-o în jumătate, stoarceți sucul din jumătate. Se spală verdeața, se mărunțește. Curățați și tocați usturoiul. Adăugați suc de lămâie, usturoi, ierburi, sare, piper în untul încins pe tigaie. Se amestecă bine până se omogenizează. Se transferă într-o pungă de patiserie și se răcește ușor.

Pasul 6 – Din punga de patiserie, ornamentați „trandafirii” din unt, puneți-i la frigider pentru 15 minute. Adăugați sucul din jumătatea rămasă de lămâie pe fasolele calde.

Decorați peștele cu trandafiri de unt și serviți cu fasole.