Salate

Reteta de Salata cu somon, brinza de vaci si lamie

Salata cu somon, brinza de vaci si lamie

INGREDIENTE

  • somon ușor sărat- 10 felii
  • lămâie (coajă, suc)
  • ulei de măsline- 40 ml
  • sare
  • salată de câmp(fetică)- 180 g
  • brânză de vaci cu grăsime medie- 70g

MOD DE PREPARARE


Pasul 1
– Clătiți bine salata cu apă rece și uscați-o pe un șervețel. Tăiați peștele în fâșii de 2-3 cm lățime, îndepărtând excesul de grăsime.

Pasul 2 – Treceți  brânza de vaci printr-o sită, condimentați-o cu sare și piper după gust, formați în bile mici, puneți-o pe o farfurie și puneți-o la frigider pentru 20 de minute.  Din lămâie separați sucul și coaja. Scoateți bilele de brânză din frigider și rulați-le ușor în coaja de lămâie.

Pasul 3 – Pentru a pregăti dressingul, amestecați sucul de lămâie cu unt. Puneți salată și somonul pe o farfurie , așezați deasupra bilele de brânză și ornamentați cu  lămâie.