Salata cu somon, brinza de vaci si lamie
INGREDIENTE
- somon ușor sărat- 10 felii
- lămâie (coajă, suc)
- ulei de măsline- 40 ml
- sare
- salată de câmp(fetică)- 180 g
- brânză de vaci cu grăsime medie- 70g
MOD DE PREPARARE
Pasul 1 – Clătiți bine salata cu apă rece și uscați-o pe un șervețel. Tăiați peștele în fâșii de 2-3 cm lățime, îndepărtând excesul de grăsime.
Pasul 2 – Treceți brânza de vaci printr-o sită, condimentați-o cu sare și piper după gust, formați în bile mici, puneți-o pe o farfurie și puneți-o la frigider pentru 20 de minute. Din lămâie separați sucul și coaja. Scoateți bilele de brânză din frigider și rulați-le ușor în coaja de lămâie.
Pasul 3 – Pentru a pregăti dressingul, amestecați sucul de lămâie cu unt. Puneți salată și somonul pe o farfurie , așezați deasupra bilele de brânză și ornamentați cu lămâie.