Reteta de Cupcake de sfeclă roșie cu cireșe
Tartă delicioasă, fragedă, suculentă, cu aroma de ciocolata si migdale. Recomand – gatiti-l! Niciunul dintre prietenii tăi nu va ghici că este făcut din sfeclă.
INGREDIENTE
- Sfecla fiarta 120 g
- Făină 150 g
- Ulei vegetal 60 ml
- Apă 80 ml
- Zahăr 100 g
- Praf de cacao 25 g
- Migdale 60 g
- Praf de copt 1 linguriță
- Un vârf de cuțit de sare
- Cireșe uscate 50 g
- Ciocolata neagra 50 g
- Vanilină
-
MOD DE PREPARARE
- Măcinați sfecla cu un blender în piure de cartofi. Se amestecă zahărul și apa și se toarnă în piureul de sfeclă roșie, se amestecă. Se toarnă ulei vegetal.
- Se toarnă făină cu cacao, praf de copt, sare, vanilină, nuci tocate, se amestecă.
- Adăugați cireșe uscate și amestecați
- Puneți aluatul într-o tavă și coaceți-l într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute, până la o textura uscată.
- Se toarnă peste tarta pregătită ciocolată neagră topită și se ornează cu cireșe.