Dulciuri de Casa

Reteta de Cupcake de sfeclă roșie cu cireșe

Tartă delicioasă, fragedă, suculentă, cu aroma de ciocolata si migdale. Recomand – gatiti-l! Niciunul dintre prietenii tăi nu va ghici că este făcut din sfeclă.

INGREDIENTE

  • Sfecla fiarta 120 g
  • Făină 150 g
  • Ulei vegetal 60 ml
  • Apă 80 ml
  • Zahăr 100 g
  • Praf de cacao 25 g
  • Migdale 60 g
  • Praf de copt 1 linguriță
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Cireșe uscate 50 g
  • Ciocolata neagra 50 g
  •  Vanilină

MOD DE PREPARARE

  1. Măcinați sfecla cu un blender în piure de cartofi. Se amestecă zahărul și apa și se toarnă în piureul de sfeclă roșie, se amestecă. Se toarnă ulei vegetal.
  2. Se toarnă făină cu cacao, praf de copt, sare, vanilină, nuci tocate, se amestecă.
  3. Adăugați cireșe uscate și amestecați
  4. Puneți aluatul într-o tavă  și coaceți-l într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute, până la o textura uscată.
  5. Se toarnă peste tarta pregătită  ciocolată neagră topită și se ornează cu cireșe.