Reteta de Ciorba de macris
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul este magic in aceasta combinatie.
INGREDIENTE
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 felie telina (cca 50 gr)
- 1 pastarnac mic (sau 1 radacina de patrunjel)
- 4 cartofi mai mici
- 250 gr smantana
- 1/2 lingura faina alba
- 300 ml supa de pui (sau de legume)
- 150 gr macris
- 2 fire marar
- 2 linguri ulei
- sare, piper
MOD DE PREPARARE
- Macrisul se spala, se rup coditele mai groase si se taie bucati mari.
- In uleiul incins se calesc, la foc mic, ceapa tocata marunt si zarzavaturile (morcov, telina, pastarnac) taiate cubulete pana se inmoaie (cca 10 minute).
- Se adauga cartofii taiati cuburi mici, supa de pui si inca 3 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pana cartofii sunt facuti (cca 20 minute).
- Smantana se freaca cu faina. Se adauga peste ea 2-3 polonice de supa fierbinte, cate un polonic pe rand. Se amesteca bine.
- Se da focul mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca deloc. Se toarna incet smantana in ciorba, in timp de cu polonicul amestecati in ciorba.
- Adaugati macrisul in ciorba si lasati pe foc mic inca 5 minute. In acest timp nu are voie sa clocoteasca ca sa nu se „taie” smantana. Adaugati mararul tocat fin.
- Stingeti focul, puneti capacul si lasati sa se racoreasca.