Garnituri, Mancaruri cu Carne

Reteta Curry de conopida cu lapte de cocos si coriandru

Un preparat vegan, cremos si aromat, perfect pentru un pranz hranitor sau o cina usoara. Gustul intens de curry este echilibrat de prospetimea coriandrului.

Ingrediente

  • 1 conopida medie, desfacuta in buchetele
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de curry galben
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 lingura coriandru verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei timp de 2-3 minute, pana devine translucida.
  2. Adauga usturoiul pisat si pasta de curry, amestecand energic timp de 1 minut.
  3. Pune buchetelele de conopida in tigaie si amesteca pentru a se acoperi cu aromele.
  4. Toarna laptele de cocos, adauga sare si piper, apoi lasa totul sa fiarba acoperit 15-20 de minute, la foc mic.
  5. La final, presara coriandru tocat si serveste cu orez sau paine naan.
    Poftă bună!