Un preparat vegan, cremos si aromat, perfect pentru un pranz hranitor sau o cina usoara. Gustul intens de curry este echilibrat de prospetimea coriandrului.
Ingrediente
- 1 conopida medie, desfacuta in buchetele
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de curry galben
- 250 ml lapte de cocos
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 lingura coriandru verde tocat
- sare si piper
Mod de preparare
- Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei timp de 2-3 minute, pana devine translucida.
- Adauga usturoiul pisat si pasta de curry, amestecand energic timp de 1 minut.
- Pune buchetelele de conopida in tigaie si amesteca pentru a se acoperi cu aromele.
- Toarna laptele de cocos, adauga sare si piper, apoi lasa totul sa fiarba acoperit 15-20 de minute, la foc mic.
- La final, presara coriandru tocat si serveste cu orez sau paine naan.
Poftă bună!