Aperitive festive

Reteta Crochete de cartofi cu parmezan

Crochetele de cartofi sunt o gustare clasică, dar adăugarea de parmezan le conferă un gust intens și o crustă crocantă irezistibilă. Pot fi servite simple, cu sosuri sau ca garnitură.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • pesmet pentru crustă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă, apoi curăță-i și pasează-i cât sunt calzi.
  2. Amestecă piureul cu parmezanul, oul, făina, sare și piper. Trebuie să obții o compoziție ușor modelabilă.
  3. Modelează bile sau bastonașe, apoi trece-le prin pesmet.
  4. Prăjește-le în ulei încins până devin rumene pe toate părțile.
  5. Scoate-le pe hârtie absorbantă și servește-le calde, cu sos de iaurt sau ketchup.

Poftă bună!