Aperitive festive, Sosuri

Reteta Crema tartinabila cu branză și ierburi

Pentru momentele in care iti doresti o gustare delicioasa si usor de preparat, aceasta crema tartinabila cu branza si ierburi este alegerea ideala. Fina, aromata si versatila, poate fi servita pe felii de paine prajita, crackers sau chiar ca sos pentru legume proaspete.

Ingrediente

  • 140 g branza cremoasa (de tip cottage sau branza tartinabila)
  • 2 legaturi mici de marar proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 linguri de smantana lichida (cu 10-20% grasime)
  • Sare, dupa gust

Mod de preparare

  1. Pune branza cremoasa intr-un bol incapator.
  2. Spala bine mararul, usuca-l cu un prosop de hartie si toaca-l marunt. Adauga-l peste branza.
  3. Curata catelul de usturoi si zdrobeste-l folosind o presa de usturoi sau rade-l fin, apoi incorporeaza-l in amestec.
  4. Adauga smantana lichida treptat, amestecand continuu pana obtii o consistenta cremoasa si omogena. Daca preferi o textura mai aerata, poti folosi mixerul.
  5. Condimenteaza cu sare dupa gust si amesteca bine.
  6. Lasa crema la frigider pentru cel putin 30 de minute, astfel incat aromele sa se combine perfect.

Pofta buna!