Mancaruri cu Carne

Reteta Cotlete de miel cu smochine și rozmarin

Cotletele de miel cu smochine și rozmarin sunt un preparat rafinat și savuros, perfect pentru o cină specială. Aroma ierburilor proaspete și dulceața smochinelor se îmbină armonios, oferind un gust deosebit. Iată cum poți să le pregătești.

Ingrediente

  • 1 kg cotlete de miel
  • ½ legătură de rozmarin
  • Cimbru proaspăt (după gust)
  • 2 linguri de ulei de struguri
  • ½ legătură de majoran
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 12 smochine

Mod de preparare

  1. Pregătirea ierburilor: Toacă mărunt ierburile (rozmarin, cimbru, majoran) și amestecă-le într-un bol mic.
  2. Marinarea mielului: Freacă cotletele de miel cu uleiul de măsline, jumătate din amestecul de ierburi și usturoiul pisat. Acoperă și lasă la marinat în frigider peste noapte.
  3. Preîncălzirea cuptorului: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de struguri la foc mediu.
  4. Rumening mielului: Condimentează cotletele cu sare și piper și prăjește-le pe ambele părți timp de 5 minute, până se rumenesc.
  5. Coacerea cotletelor: Transferă cotletele pe o tavă de cuptor și coace-le timp de 20 de minute sau până când sunt gătite la nivelul dorit.
  6. Odihna cărnii: Scoate cotletele din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 5-10 minute.
  7. Prepararea smochinelor: Taie smochinele în jumătate și așază-le pe o tavă împreună cu ramurile de cimbru. Presară restul de ierburi și stropeste cu ulei de măsline. Coace în cuptor la 200 de grade Celsius timp de 10 minute.
  8. Servirea: Taie cotletele de miel în porții individuale și așază-le pe farfurii, alături de câte 4 jumătăți de smochine.

Poftă bună!