Cotletele de miel cu smochine și rozmarin sunt un preparat rafinat și savuros, perfect pentru o cină specială. Aroma ierburilor proaspete și dulceața smochinelor se îmbină armonios, oferind un gust deosebit. Iată cum poți să le pregătești.
Ingrediente
- 1 kg cotlete de miel
- ½ legătură de rozmarin
- Cimbru proaspăt (după gust)
- 2 linguri de ulei de struguri
- ½ legătură de majoran
- 1 lingură de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 12 smochine
Mod de preparare
- Pregătirea ierburilor: Toacă mărunt ierburile (rozmarin, cimbru, majoran) și amestecă-le într-un bol mic.
- Marinarea mielului: Freacă cotletele de miel cu uleiul de măsline, jumătate din amestecul de ierburi și usturoiul pisat. Acoperă și lasă la marinat în frigider peste noapte.
- Preîncălzirea cuptorului: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de struguri la foc mediu.
- Rumening mielului: Condimentează cotletele cu sare și piper și prăjește-le pe ambele părți timp de 5 minute, până se rumenesc.
- Coacerea cotletelor: Transferă cotletele pe o tavă de cuptor și coace-le timp de 20 de minute sau până când sunt gătite la nivelul dorit.
- Odihna cărnii: Scoate cotletele din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 5-10 minute.
- Prepararea smochinelor: Taie smochinele în jumătate și așază-le pe o tavă împreună cu ramurile de cimbru. Presară restul de ierburi și stropeste cu ulei de măsline. Coace în cuptor la 200 de grade Celsius timp de 10 minute.
- Servirea: Taie cotletele de miel în porții individuale și așază-le pe farfurii, alături de câte 4 jumătăți de smochine.
Poftă bună!