Compotul de pere cu scorțișoară este o delicatesă ce îmbină dulceața naturală a perelor cu aroma caldă și reconfortantă a scorțișoarei. Acest preparat este ideal pentru a fi savurat pe timp de iarnă, aducând un strop de prospețime în fiecare zi.
Ingrediente
- 2 kg pere „Limonki”
- 1,5 l apă
- 400 g zahăr
- 4 g acid citric
- 1 baton de scorțișoară
Mod de preparare
- Spală bine perele, îndepărtează codițele și miezul.
- Așază batonul de scorțișoară pe fundul unei borcane sterilizate și așează perele, îmbăcându-le cât mai strâns.
- Prepară un sirop din apă și zahăr, amestecând până la dizolvarea completă a zahărului.
- Toarnă siropul fierbinte peste pere, umplând borcanul până sus, apoi acoperă-l cu un capac sterilizat. Lasă să stea timp de 10 minute.
- Scurge siropul, adu-l din nou la punctul de fierbere, apoi revarsă-l peste pere și lasă să stea încă 10 minute.
- Scurge siropul pentru a treia oară, adaugă acidul citric și adu-l din nou la fierbere.
- Umple borcanul cu siropul fierbinte până când acesta se revărsa ușor peste margine, închide borcanul cu un capac sterilizat și întoarce-l cu gura în jos pentru a se răci.
Poftă bună!